Automenu - I. KartCup 2014
Auto Baterky s.r.o. banner
Online Eurokalkulačka:
SKK
SKK
EUR
EUR
Využite akcie, ktoré vám ponúkajú partneri spoločnosti Automenu.

  Zobraziť všetky akcie

NAJNOVŠIE

Akcia ŠROTOVNÉ
Pri odovzdaní starého kusu autobatérie adekvátnej veľkosti zľava na nákup novej autobatérie....
Repasovane napravy Peugeot Citroen,Renault
Rpeasované zadné nápravy Peugeot 306 a Citroen Xsara, výmena nápravy u nás v rervise za 55 €...
Autobatérie online - VARTA, EXIDE, Banner
www.autobaterie24.sk, autobatérie VARTA, BANNER, EXIDE - doprava do 24 HOD, osobny odber v Bratisla...

NÁHODNÉ

BOSCH Aerotwin - 23,50€/pár
www.autosuciastky.com Stierače BOSCH Aerotwin - už za 23,50 EUR ...
Shell Advance jarná akcia (-20-60%)
Objednávanie: www.olejposta.sk Akciové produkty: Shell Advance Ultra 4T, Shell Advance VSX 2T, She...
D2S 4200K 35W, 53500 Xensation xenónová výbojka GE, 12/24V
Xenónová výbojka GE Xensation 53500 D2S, do pôvodných originálnych xenónových svetlometov. ...

Sadzobník pokút

PONUKA PRÁCE

PRÁCU PONÚKAJÚ

Pravidelná preprava tovaru do 1,5T.
Ponukame pravidelnú prepravu tovaru do 1,5t. Peugeot Boxer . Cena dohodou. ...
Lakovník/Natierač pre Air Livery Ltd.
Ponúkame prácu Lakovníka/Natierača pre Air Livery Ltd. Náplňou práce je povrchová úprava lietadiel –...
Montážne zastúpenie
Hladáme seriózneho zástupcu na montáž a predaj autofólií v Komárne. Ponúkame nadštandartný zárobok a...

  Zobraziť všetky ponuky


PRÁCU HĽADAJÚ

prevoz automobilov,vyrobkov vatšich rozmerov,
VW sharan 7 miest prives špecialny,vyklapaci.plošina 4-2m.spolahlivo,rychlo.Aj zahraničie.Ceny dohod...
Preprava cohokovek Ke-okolie
Ponukám nákladnú autodopravu: Avia sklapac -3, 5t-3, 20m Avia skrinova-3, 5t-4, 50m-7m Dovoz-št...
Osobná preprava limousine Škoda Superb
Súkromná osobná preprava limousine Škoda Superb , po celej EU. Serióznosť, spoľahlivosť. Podrobnej...

  Zobraziť všetky ponuky

ANKETA

Dodržiavate servisné intervaly na výmenu oleja?

áno
Anketa 3429(43%)

nie
Anketa 2152(27%)

snažím sa
Anketa 2348(30%)

Hlasovalo: 7929

REKLAMA

AUTOKLUBY

Opel
Opel Club
BMW
BMW Club
Ford
Ford Club
Cabrio
Kabriolety
Toyota
Toyota Club
Alfa
     Alfa Club     
Škoda
Auto Škoda Club
Swift
Swift Club
Škoda
Audi Club
Swift
Golf Club

I. KartCup 2014

  « späť na úvodnú stránku

I. KartCup 2014

Januárovými pretekmi KartCup - seriál halových vytrvalostných hobby pretekov tímov z verejnosti na motokárach vstúpil do 3. sezóny. Napriek tomu, že o preteky pôvodne prejavilo vážny záujem 10 partií, do prvých pretekov, žiaľ, pre rôzne zdravotné a novoročné pracovné komplikácie nakoniec nastúpilo len 8 tímov. Pri minimálnom poète 3 jazdcov na tím sa na trati dovedna objavilo 24 pilotov. To však dojem poloprázdnej trate v Kart1 Aréne nemení. Rýchla, s technickými pasážami prepletená tra dlhá 550 metrov totiž pre dojem, že sa na nej nieèo skutoène deje potrebuje na trati súèasne minimálne 10 motokár. Preteky napriek tomu priniesli niekoľko zaujímavých momentov.

KartCup láka aj zaujímavými cenami


Čo organizátori minulý rok párkrát vyskúšali sa túto sezónu stane pravidlom. Súčasou každej rozpravy jazdcov pred pretekmi bude tombola. Do nej sa aj vïaka novým partnerom série darí zabezpeèi zaujímavé hodnotné ceny. Viacerí jazdci získali od MagicBoxu filmy na DVD, ďalší zas lísky do kina na priemiéru horúcich nových titulov a jeden priamo od organizátora pretekov dokonca poukaz na 5 l motorového oleja FUCHS ľubovoľnej špecifikácie pre vlastné auto.

Kvalifikáciu vyhral tím HBRT s časom 48,981


Pre úplnosť informácie treba doplni, že novoroèné preteky sa jazdili v opačnom smere, ako backrace. Zástupcovia haly Kart1 tvrdia, a nie sú jediní, že toto je doposiaľ najažšia a najnáročnejšia verzia trate akú tu kedy mali. Variant 4 je v hale postavený od konca decembra a zosta má do apríla 2014. Verejnosť však bežne nedostane možnosť jazdiť trate v protismere. Túto možnos prinášajú práve kartingové série zdatnejším a vyjazdeným gokartistom. 1. miesto v letmom štarte v 10 minútovej kvalifikácii získal pre tím HBRT Atila Klaris, len o 0,002 sekundy pred jazdcom z tímu Go Baby Go. Tretie miesto získali baby z tímu Ladies. Dobrú konkurenciu na trati naznačoval fakt, že prvých 6 jazdcov kvalifikácie sa zmestilo do 0,5 s. Pre odôvodnené meškanie na preteky po prvýkrát do kvalifikácie nenastúpili všetky tímy. Chalani z ïalekej Žiliny, známi ako AUTOCROSS Pažický museli akceptova štart z posledného miesta.

Go Baby Go tím dokáže za 2h najazdi až 145 kôl


Letmý štart za safety károu pod oranžovým svetlami je pre KartCup bežná procedúra. Rešpektuje rôznu úroveň kvality jazdcov na trati. Tímy majú v sérii KartCup celkom voľnú stratégiu. Niektoré do prvého stintu volia najlepšieho, iní zas najpomalšieho jazdca. Roztiahnutie a rozbehnutie štartového poľa bez možnosti predbieha dve kolá dáva čerstvým jazdcom za volantom malý priestor na adaptovanie sa do race režimu. Rovnako moment výmeny jazdcov na trati je plne v réžii tímu. Podmienkou je, aby každý z celkového trvania pretekov jazdil minimálne 30 minút.

Preteky sa rozbehli veľmi pekne. Od štartu viedol celé pole jeden z najstarších no zároveň jeden z najlepších jazdcov Tibor Gloznek. Napriek tomu, že za sebou mal majstra SR v indoor kartingu Tomáša Bizuba a vlastne celé štartovné pole s mnohými skvelými jazdcami, odolával veľmi slušne. Aj Tiborovi bolo iste zrejmé, že za ním sú na trati rýchlejší jazdci, no čím dlhšie ich udrží za sebou, tím lepšie vyhliadky dáva svojim kolegom z tímu HBRT. Darilo sa mu to celých 12 kôl, èo je slušné, lebo na to treba nervy zo železa. O dve kolá neskôr už prví jazdci dávali nováčikom na trati celé kolo. Práve tu vznikol prvý a v zásade jediný vážnejší incident, ktorý časť štarového poľa na moment zastavil. Jedna kára skončila v protismere a skúsený Adam Hedera po zrážke pre istotu a svoju bezpečnosť z motokáry vyskočil do bezpečia. Nikomu sa nič nestalo a preteky pokračovali ďalej. Na trati sa dalo odsledova viacero krásnych a čistých predbiehacích manévrov. Pri prvom striedaní jazdcov urobila jazdkyňa tímu Ladies "prešľap" v podobe nezastavenia pri vjazde do depa. Týmto pre tím vyslúžila pokutu v podobe 10 s nútenej zastávky v depe. Samozrejme, s príchodom a odjazdom tento tento trest dovedna stojí tím cca 15 drahocenných sekúnd.

Vyrovnanos tímov prvej päky na trati dokumentuje najlepšie počet odjazdených kôl v pretekoch. Kým víazní Go Baby Go dokázali ako jediní v priebehu dvoch hodín nakrúži 145 kôl, tímy od druhého až po piate miesto skonèili zhodne v 144. kole. Novému tímu DK Racing Team, zloženému z jazdcov, ktorým je hala Kart1 Aréna dobre známa sa tiež darilo celkom slušne. Skončili síce na 6. mieste, no dokázali najazdi 142 kôl.

Februárové preteky sú vo štvrtok 6-teho

Zdá sa, že záujem cezpoľných o tento seriál rastie. Už teraz sú do druhého kola sezóny nahlásené dva nové tímy. Jeden z nich dokonca z Dolného Kubína, čo je až neuveriteľné. Pre organizátorov a samotnú halu je pocta, že partia chalanov je ochotná cez pracovný týždeň cestova 2x 260 kilometrov. No vítané sú, samozrejme, aj tímy z bližšieho okolia. Sériu KartCup charakterizuje v prvom rade dobrá nálada, férové hodnotenie situácií v pretekoch a milý ľudia, ktorí sa tu radi stretávajú. Ak a svrbia dlane a dokážeš tiež vysklada tím s troma jazdcami, neváhaj a prídi tiež!