Automenu - Ferrari 599 GTB Novitec Rosso Race 848 – nevinná biela smršť
Auto Baterky s.r.o. banner
Online Eurokalkulačka:
SKK
SKK
EUR
EUR
Využite akcie, ktoré vám ponúkajú partneri spoločnosti Automenu.

  Zobraziť všetky akcie

NAJNOVŠIE

Akcia ŠROTOVNÉ
Pri odovzdaní starého kusu autobatérie adekvátnej veľkosti zľava na nákup novej autobatérie....
Repasovane napravy Peugeot Citroen,Renault
Rpeasované zadné nápravy Peugeot 306 a Citroen Xsara, výmena nápravy u nás v rervise za 55 €...
Autobatérie online - VARTA, EXIDE, Banner
www.autobaterie24.sk, autobatérie VARTA, BANNER, EXIDE - doprava do 24 HOD, osobny odber v Bratisla...

NÁHODNÉ

H11 35W xenonová výbojka,4300K,5000K,6000K, 12V/24V
Náhradná výbojka k prestavbovej xenónovej sade. Farba svetla: 4300K, 5000K, 6000K. Uveden...
D3R OSRAM 4300K, 12V, 24V
D3R OSRAM 4300K, 12V, 24V. Xenónová výbojka určená pre Xenónové a Bi-xenónové svetlomety...
XERAMIC, METABOND, Liqui Moly...
ONLINE SHOP www.autosuciastky.com XERAMIC ochrana motora 500 ml - 31,87 EUR (960 Sk) Metabond M, Met...

Sadzobník pokút

PONUKA PRÁCE

PRÁCU PONÚKAJÚ

Pravidelná preprava tovaru do 1,5T.
Ponukame pravidelnú prepravu tovaru do 1,5t. Peugeot Boxer . Cena dohodou. ...
Lakovník/Natierač pre Air Livery Ltd.
Ponúkame prácu Lakovníka/Natierača pre Air Livery Ltd. Náplňou práce je povrchová úprava lietadiel –...
Montážne zastúpenie
Hladáme seriózneho zástupcu na montáž a predaj autofólií v Komárne. Ponúkame nadštandartný zárobok a...

  Zobraziť všetky ponuky


PRÁCU HĽADAJÚ

prevoz automobilov,vyrobkov vatšich rozmerov,
VW sharan 7 miest prives špecialny,vyklapaci.plošina 4-2m.spolahlivo,rychlo.Aj zahraničie.Ceny dohod...
Preprava cohokovek Ke-okolie
Ponukám nákladnú autodopravu: Avia sklapac -3, 5t-3, 20m Avia skrinova-3, 5t-4, 50m-7m Dovoz-št...
Osobná preprava limousine Škoda Superb
Súkromná osobná preprava limousine Škoda Superb , po celej EU. Serióznosť, spoľahlivosť. Podrobnej...

  Zobraziť všetky ponuky

ANKETA

Dodržiavate servisné intervaly na výmenu oleja?

áno
Anketa 3465(43%)

nie
Anketa 2176(27%)

snažím sa
Anketa 2376(30%)

Hlasovalo: 8017

REKLAMA

AUTOKLUBY

Opel
Opel Club
BMW
BMW Club
Ford
Ford Club
Cabrio
Kabriolety
Toyota
Toyota Club
Alfa
     Alfa Club     
Škoda
Auto Škoda Club
Swift
Swift Club
Škoda
Audi Club
Swift
Golf Club

Ferrari 599 GTB Novitec Rosso Race 848 – nevinná biela smršť

  « späť na úvodnú stránku

Ferrari 599 GTB Novitec Rosso Race 848 – nevinná biela smršť

Aj keď sme si už zvykli na kadejaké upravené špeciály, vlajkové lode, superšporty atď., no stále sa u mnohých vynára otázka, či má zmysel upravovať už sériovo dokonalé vozy. Ten, kto si na to trúfne, musí mať väčšie znalosti ako ten, kto to auto a všetky prvky okolo neho pôvodne vyvinul. A vezmite jed na to, že takýchto, dovolíme si povedať skutočných frajerov, veľa nie je. Takých ľudí, ktorý z vlajkovej lode Ferrari vytvorí doslova zbraň, zahalenú v snehobielom závoji. Predstavujeme vám 848 koňovú raketu Novitec Rosso Race 848 od firmy Novitec.

Nachvíľu sa zamyslite nad tým, aký model Ferrari by mal byť vlajkovou loďou tohto talianskeho výrobcu. Nie je to nič iné, ako Ferrari 599 GTB Fiorino s celohliníkovou karosériou. Toto dvojmiestne Gran Turismo je jedno z najšarmantnejších a najsexy vozidiel z produkcie Ferrari, ak vôbec nie „víťazom“. GTB Fiorino v sebe nesie všetko, čo talianske auto má mať – šarm, exotiku, pôvab, silu, ladnosť, ale trochu aj z nevinnosti. Jeho ladné krivky sa nedajú spliesť so žiadnym iným autom. Ferrari je proste Ferrari.

Pýtate sa, čo takýto divý kôň nesie pod svojou kapotou? Ferrari 599 GTB Fiorino sa hýbe vďaka šesťlitrovej hliníkovej V12 s dvojicou kompresorov s produkciou enormných 620 konských síl (456 kW) a 608 Nm. Takýto výkon stačí na rozhýbanie tohto žrebca z 0 na 100km/h za 3,7s s maximálnou rýchlosťou 330 km/h.

Nemecká firma Novitec je dvorným úpravcom talianskych vozidiel Alfa Romeo, Fiat, Lancia a Ferrari a vo svojom portfóliu má už množstvo dych berúcich projektov. Po prvom pokuse s týmto exkluzívnym Ferrari 599 GTB Fioriono nastal čas na jeho znovuzrodenie a tak je na svete ešte dokonalejší projekt s názvom Novitec Rosso Race 848.

ferrari 599 gtb novitec rosso 848 race

Pri úpravách takých kvalít sa prvotný pohľad venuje pod kapotu, v ktorej bije pre úpravcov nie dosť výkonný agregát. Ináč to nebolo ani v prípade tohto projektu so srdcom v podobe šesťlitrovej V12-ky s dvojicou kompresorov. Úpravcovia z firmy Novitec naordinovali nový tvar lopatiek a nastavili maximálny dovolený plniaci tlak „len“ 0,48 baru, takže rezerva tam určite niekde je. Upravené kompresory sú poháňané ozubenými remeňmi, pričom každý má svoj vlastný olejový okruh. K posilneným kompresorom úpravca pridal nový software riadiacej jednotky, dokonalejšie športové sanie a kompletný výfukový systém z nehrdzavejúcej ocele s dvoma pármi 90 mm koncoviek, ktorý sa dá jedným stlačením tlačítka v interiéru doslova utíšiť. Okrem toho má tento svalovec väčší kvapalinovo olejový chladič, dokonalejšie prívody vzduchu a výkonnejšie ventily elektronického vstrekovania.

Výsledkom celého tohto performance snaženia je nárast výkonu o 228 koní a 234 Nm na výsledných 848 konských síl a 842 Nm! Stovku tak táto raketa doslova preletí za mizivých 3,4 sekundy a zastaví sa až na rýchlosti 345 km/h.

Takýto radikálny nárast výkonu si žiadal posilnenie taktiež podvozkových komponentov. Auto je postavené na nastaviteľnom športovom podvozku, ktorý je regulovateľný z pohodlia interiéru a dovoľuje tak majiteľovi spustiť sa bližšie k zemi až o 40 mm. Tento hydraulický podvozok taktiež dovoľuje nadvihovanie podvozku v prípade prekážok na ceste ako napríklad spomaľovače, či obrubníky a po dosiahnutí 80 km/h sa automaticky vráti do pôvodnej polohy. Zastaviť takúto silu si žiada poriadne brzdové ústrojenstvo. Predná aj zadná náprava je brzdená komponentmi Brembo s kotúčmi s priemerom 405 mm a 6 piestikovými strmeňmi.
ferrari 599 gtb novitec rosso 848 race


O perfektnú trakciu a vzhľad sa starajú trojdielne ultraľahké disky Novitec Rosso NF3 v čiernej farbe s nízkoprofilovými pneumatikami Pirelli P Zero. Na prednej náprave sa točia kolesá s rozmerom 9Jx20 a pneumatikami 275/30 ZR 20 a vzadu 12,5Jx21 s pneu 355/25 ZR 21. Tak toto je už skutočne masívne obutie. K tmavým kolesám úpravca zvolil kontrastnú bielu matnú farbu karosérie s čiernou matnou strechou, stĺpikmi karosérie, stredovým polepom a tmavými zadnými svetlami. Táto dokonale krásna kombinácia farieb v sebe skrýva ultraľahké komponenty bodykitu, ktoré boli starostlivo skúšané vo veternom tuneli úpravcu. Osadený predný spojler pre dokonalejší prítlak, prahové nástavce a zadný spojler s difúzorom. Najlepšie na tom je, že dizajn týchto komponentov dokonale ladí s talianskym návrhom karosérie.

Interiér je rovnako prešpikovaný ako exteriér vozidla. Na želanie zákazníka môže byť vnútrajšok potiahnutý kožou podľa vlastného výberu, doplnený hliníkovým pedálovým setom a karbónovými doplnkami. Novitec teda ponúka na výber dva varianty úpravy interiéru, Maxi luxusnú verziu a športovú verziu Spartan. V oboch prípadoch ale zákazník dostane špeciálnu plaketu, na ktorej bude vyryté poradové číslo zo série limitovaných len troch kusov tejto snehovej krásky.

www.tuning.sk

Fotogaléria ( kliknite pre zväčšenie )