Automenu - AutoSlalom AUTOGLYM 2012 – SlovakiaRing 16.06.2012 - Driving Academy
Auto Baterky s.r.o. banner
Online Eurokalkulačka:
SKK
SKK
EUR
EUR
Využite akcie, ktoré vám ponúkajú partneri spoločnosti Automenu.

  Zobraziť všetky akcie

NAJNOVŠIE

Akcia ŠROTOVNÉ
Pri odovzdaní starého kusu autobatérie adekvátnej veľkosti zľava na nákup novej autobatérie....
Repasovane napravy Peugeot Citroen,Renault
Rpeasované zadné nápravy Peugeot 306 a Citroen Xsara, výmena nápravy u nás v rervise za 55 €...
Autobatérie online - VARTA, EXIDE, Banner
www.autobaterie24.sk, autobatérie VARTA, BANNER, EXIDE - doprava do 24 HOD, osobny odber v Bratisla...

NÁHODNÉ

Komplexná ponuka stieračov Bosch a Valeo
Na mieru strihaná pružná lišta stieračov Aerotwin zaisťuje vynikajúcu kvalitu stierania na ka...
Profi výstražný systém s repro, CJB 100W
Kód produktu: SN100Ws2 Profesionálny výstražný systém í obsahuje modul so siedmimi n...
D3R PHILIPS 4300K, 12V, 24V
D3R PHILIPS 4300K, 12V, 24V Kvôli zachovaniu rovnakého odtieňa farby svetla sa doporučujú me...

Sadzobník pokút

PONUKA PRÁCE

PRÁCU PONÚKAJÚ

Pravidelná preprava tovaru do 1,5T.
Ponukame pravidelnú prepravu tovaru do 1,5t. Peugeot Boxer . Cena dohodou. ...
Lakovník/Natierač pre Air Livery Ltd.
Ponúkame prácu Lakovníka/Natierača pre Air Livery Ltd. Náplňou práce je povrchová úprava lietadiel –...
Montážne zastúpenie
Hladáme seriózneho zástupcu na montáž a predaj autofólií v Komárne. Ponúkame nadštandartný zárobok a...

  Zobraziť všetky ponuky


PRÁCU HĽADAJÚ

prevoz automobilov,vyrobkov vatšich rozmerov,
VW sharan 7 miest prives špecialny,vyklapaci.plošina 4-2m.spolahlivo,rychlo.Aj zahraničie.Ceny dohod...
Preprava cohokovek Ke-okolie
Ponukám nákladnú autodopravu: Avia sklapac -3, 5t-3, 20m Avia skrinova-3, 5t-4, 50m-7m Dovoz-št...
Osobná preprava limousine Škoda Superb
Súkromná osobná preprava limousine Škoda Superb , po celej EU. Serióznosť, spoľahlivosť. Podrobnej...

  Zobraziť všetky ponuky

ANKETA

Dodržiavate servisné intervaly na výmenu oleja?

áno
Anketa 3498(43%)

nie
Anketa 2205(27%)

snažím sa
Anketa 2403(30%)

Hlasovalo: 8106

REKLAMA

AUTOKLUBY

Opel
Opel Club
BMW
BMW Club
Ford
Ford Club
Cabrio
Kabriolety
Toyota
Toyota Club
Alfa
     Alfa Club     
Škoda
Auto Škoda Club
Swift
Swift Club
Škoda
Audi Club
Swift
Golf Club

AutoSlalom AUTOGLYM 2012 – SlovakiaRing 16.06.2012 - Driving Academy

  « späť na úvodnú stránku

AutoSlalom AUTOGLYM 2012 – SlovakiaRing
16.06.2012 - Driving Academy

AutoSlalom má za sebou prvé preteky, ktorých termín museli organizátori o týždeň preložiť. Prvýkrát po 6 sezónach. Zmenu si vynútilo preloženie termínu svetových pretekov FIA GT1. To, samozrejme, nikoho nepoteší. Tradiční slalomári si podľa termínov vyberajú dovolenky a organizujú dôležité veci. Veští preloženie termínu niečo zlé? Dúfame, že nie. Preteky ideálne síce neboli, no v rámci možností dopadli viac než poriadku. Ste zvedaví prečo a ako?

AutoSlalom v škole šmyku

Skúsiť zrealizovať preteky v areáli výcvikového centra školy šmyku nie je ani nová, ani prevratná myšlienka. AutoSlalom už od druhej sezóny v roku 2007 navštevoval podobný areál v Matadore Púchov. Areály ako tento, či úplne nový Driving Academy sú pre slalom mimoriadne vhodné. Poskytujú jazdcom na všetko dostatok miesta, výbehové zóny, skvelé zázemie a krásne prostredie. Prosto slalomárska idylka, ktorú mohlo pokaziť jedine zlé počasie. A ono nakoniec zlé ozaj bolo... Teda, ak tak vnímate agresívne priame slnko, teploty celý deň nad 33oC a vzduch prakticky bez vánku.

Autoglym v akcii

Po celý deň pretekov AutoSlalom AUTOGLYM sa na oblohe nezjavil ani mrak. Horúčava všetkých pekne vyžmýkala. Na rozdiel od väčšiny iných areálov sa však tu dalo schovať v útrobách hotela Ring, či v klimatizovanej reštaurácii. Nič lepšie si nik želať nemohol. Hlavný partner pretekov – špičková britská autokozmetika AUTOGLYM - využil prívetivosť a útulnosť areálu pre peknú prezentáciu svojho know-how i produktov. Igor Zajac tu slalomárom prezradil nie len ako správne a efektívne ošetriť lak po jemných poškodeniach od kužeľov na trati, ale predviedol aj ako sa zbaviť dlhodobo neriešených fľakov či kazov karosérie. Zástupcovia tejto značky všetkým znova dokázali, že vo fachu sú ozaj odborníci a rešpekt, obdiv i úspech majú zaslúžený.

Trať v DrivingAcademy vyžaduje výkon

Slalomárska trať v areál školy šmyku pri SlovakiaRingu je 1 z 2 úplne nových tejto sezóny. Na veľké prekvapenie jazdcov i organizátorov, nie okruh SlovakiaRingu (tento rok v termínoch 31.03. a 13.10.), ale práve trať v DrivingAcademy silu a dynamiku auta preverí najviac. Úspech je tu, viac ako inde, podmienený veľkým výkonom. Viackrát tu totiž musí auto šprintovať z nízkej rýchlosti do 40 km/h na vyše 120 km/h. To chce kone a krútiaci moment. Mnoho slalomárskych áut ide smerom odľahčovania a úprav podvozka. To je úplne v poriadku. AutoSlalom má trate, ktoré vyhovujú ľahkým a malým autám. Pre pestrosť jazdenia a miešanie poradia je to ideálne. Rýchlejšie trate vyhovujú väčšine. Seriál a jeho jazdci sa za 5 rokov veľmi posunuli a trate, ktoré sa jazdia na najnižších prevodoch do 50 km/h už AutoSlalom prakticky nenavštevuje...
Vysoké teploty niekoľkých dní pred podľa všetkého odradili viacerých predregistrovaných. Záujem o tieto preteky prejavilo 89 jazdcov, na čiaru sa postavilo 12 z regnutých menej. Pozrite si, ako prebehli boje v jednotlivých triedach.

S1 do 1400 ccm

V najmenšej kubatúre sa na mieste zapísalo 10 jazdcov. Prvé miesto si celkom tradične odniesol mimoriadne šikovný jazdec Zoltán Lovász na Peugeote 106 Rally. Na rovnakom aute štartoval aj Zolov brat Kristián. Ten tretím miestom potvrdil rodinnú DNA vhodnú na motoršport. Medzi súrodencov sa dokázal pretlačiť stále lepšie jazdiaci Michal Krajčovič na Opeli Corsa B. Za povšimnutie stoja výkony chalanov sedlajúcich Škodu 130 Rapid. S týmto technicky zastaraným a nešportovým náradím sa Jánovi Stachovi a Milošovi Malárikovi podaril pekný kúsok. Dostali sa na 4. a 5. miesto v triede.

S2 do 1600 ccm

Trieda jednašestiek mala symbolicky 16 jazdcov. Dá sa povedať, že táto trieda patrí dvom značkám: rôznym verziám Hondy a Citroenu Saxo VTS. Farby francúzskej produkcie z 90. rokov hájil Michal Novák, ktorému sa tu podarilo vyhrať. Na druhé a tretie miesto zasadli japonské mašiny pod vedením Juraja Kóssiho na modeli Civic Vti a Tomáša Komára na CRXe. Následne 4. a 5. miesto obsadili znova modely Saxo VTS a až 6. miesto dokázal obsadiť VW Lupo v rukách Mariána Petríka.

S3 do 2000 ccm

Naozaj pestré to býva v triede do dvoch litrov. Je celkom dosť modelov áut, ktoré mali nie len výkonný motor, ale aj dobrý podvozok, brzdy a neboli zbytočne ťažké. Honda Civic TypeR je skvelý príklad a v rukách Eda Bednárika pravidelne útočí na prvé priečky. V DrivingAcademy to nebolo inak. Edo bol schopní konkurentom ujsť v súčte dvoch jázd až o 6s. Na II. mieste preteky skončil ostrieľaný jazdec Vlado Okáli na Renaulte Clio Sport a tretí na bedni stál Peter Granát s Nissanom Almera GTi.

S4 nad 2000 ccm

Triedu S4 na SlovakiaRingu navštívilo 15 jazdcov. Kráľom tejto kategórie je celú sezónu Michal Žiak na Mitsubishi Lancer EVO VIII. Aj tu dokázal absolútnu prevahu a druhému najlepšiemu jazdcovi naložil vyše 11 sekúnd! Tým strieborným v sa stal Vašo Faltus na K1 Attack. Vašo na tomto aute jazdil vôbec po prvýkrát. Attack si spolu s Mišom Hrabovecom (skončil 4.) prenajali od neďalekej agentúry Race4Slovakia. Na tretie miesto sa aj vďaka prepĺňaniu dostal Braňo Goga na Honde S2000 turbo. Obdiv si zasluhuje Fero Hanzel na BMW 325i E30. Húževnatý slalomár na pekne zachovalom štýlovom BMW tu dosiahol svoj doposiaľ najlepší výsledok.

SS2 do 1600 ccm

V menších slalomových špeciáloch do pretekov AutoSlalom AUTOGLYM vstúpilo spolu 10 jazdcov. Kategóriu vyhral Pepa Bednařík. O necelých 5 sekúnd za ním zaostala spomínaná Lucka Červenková, ktorá si tak prišla pre druhú trofej na jedných pretekoch. Rovnako s dvoma pohármi odchádzal z akcie aj mladý Štefan Demeter.

SS3 nad 1600 ccm

Veľkých špecialistov na slalome v škole šmyku bolo 14. Dlhomesačnú šnúru víťazstiev Tondu Červenku tu prelomil mimoriadne rýchlo a presne jazdiaci Aleš Hreha na Honde S2000 turbo. Aleš nie len vyhral preteky v absolútnom poradí, zároveň aj stanovil rekord trate s časom 1:38,173. Keďže organizátori odhadovali najlepšie časy na trati na cca 1:45, a tie viacerí jazdci prekonali, tieto časy všetkých v areáli ohromne prekvapili. Tonda Červenka na Peugeote 205 GTi chlapsky bojoval, aj keď na tejto trati špeciálne jeho atmosférickému štvorvalcu chýbal výkon. Tretie miesto si zaslúžil Jindra Cetkovský na Subaru Impreza GT.

D – dámy

Veľké teplá asi robia dievčatám horšie ako chalanom. Na tieto preteky prišli len dve dievčatá, takže vyhraté to mali už na registrácii :) Výrazne lepšia bola na trati ostrieľaná Lucka Červenková na Saxe VTS. Jana Cintulová veľmi dobre vedela, že Suzuki Ignis sa s ostrým citrónom nemôže porovnávať, to jej však na radosti a chuti pretekať vôbec nič nevzalo.

J – juniori

Mládežníkov bolo na pretekoch tiež podpriemerne. 5 záujemcov o trofej na začiatku dňa celkom presne poznalo svoje možnosti a adekvátne pozície. Pekné je, že napriek tomu bojovali. Aj motoršport patrí k nevyspytateľným športom. Už v tréningu došlo na ostrom Saxe VTS bratov Hrobovcov k neodstrániteľnej poruche. To z bojov v triede J vyradilo veľmi rýchleho Martina Hrobu. Priestor využili bratia Demeterovci na Suzuki Swift GTO. Štefan porazil Mateja o celé 4 s a tretie miesto si vzal Stano Pecha na VW Polo.

Výsledky AutoSlalom AUTOGLYM 2012 – DrivingAcademy

miesto / št. číslo / kategória / Meno a auto / výsledný čas

kategória S1 do 1400 ccm

1. 905 S1-1400 "Zoltán LOVÁSZ Peugeot 106 Rallye " 3:36.806
2. 27 S1-1400 "Michal KRAJČOVIČ Opel Corsa - Kačička " 3:40.603
3. 106 S1-1400 "Kristian LOVÁSZ Peugeot 106 " 3:40.995

kategória S2 do 1600 ccm
1. 456 S2-1600 "Michal NOVÁK Citroen Saxo VTS " 3:27.360
2. 902 S2-1600 "Juraj KÓSSI Honda Civic VTi " 3:28.633
3. 311 S2-1600 "Tomáš KOMÁR Honda CRX ED9 " 3:35.119

kategória S3 do 2000 ccm
1. 274 S3-2000 "Edo BEDNÁRIK Honda Civic TypeR " 3:32.770
2. 16 S3-2000 "Vlado OKÁLI Renault Clio Sport " 3:38.728
3. 26 S3-2000 "Peter GRANÁT Nissan Almera GTi " 3:39.428

kategória S4 nad 2000 ccm
1. 267 S4+2000 "Michal ŽIAK Mitsubishi Lancer EVO VIII " 3:23.083
2. 47 S4+2000 "Václav FALTUS K1 Attack " 3:36.100
3. 124 S4+2000 "Branislav GOGA Honda S2000 " 3:38.885

kategória SS2 do 1600 ccm
1. 74 SS2-1600 "Pepa BEDNAŘÍK Citroen Saxo VTS " 3:27.971
2. 21 SS2-1600 "Lucka ČERVENKOVÁ Citroen Saxo VTS " 3:32.738
3. 907 SS2-1600 "Štefan DEMETER Suzuki Swift GTO " 3:36.834

kategória SS3 nad 1600 ccm
1. 906 SS3+1600 "Aleš HREHA Honda S2000 AP2 " 3:16.597
2. 777 SS3+1600 "Tonda ČERVENKA Peugeot 205 GTI " 3:20.185
3. 116 SS3+1600 "Jindra CETKOVSKÝ Subaru Impreza GT " 3:20.814

kategória D pre Dámy
1. 21 SS2-1600 "Lucka ČERVENKOVÁ Citroen Saxo VTS " 3:32.738
2. 78 S1-1400 "Jana CINTULOVÁ Suzuki Ignis " 4:04.847

kategória J – Juniori do 21r
1. 907 SS2-1600 "Štefan DEMETER Suzuki Swift GTO " 3:36.834
2. 221 SS2-1600 "Matej DEMETER Suzuki Swift GTO " 3:40.801
3. 888 SS2-1600 "Stanislav PECHA VW Polo 1.4 16V " 3:42.622

Podrobnejšie výsledky jednotlivých pretekov, kompletné fotogalérie, videoklipy z pretekov a iné zaujímavosti nájdete na www.autoslalom.sk